Broers Van Kuilenburg samen op pad

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft zich op Hemelvaartsdag de sterkste getoond in de wekelijkse donderdagavondrit om de OIT Mountainbike Cup. Al vroeg in koers op sportpark De Cloppenburch konden de broers Walter en Dave van Kuilenburg zich afsplitsen van de rest van het deelnemersveld.

Onder aanvoering van de oudste twee van het koppel (Walter) wisten zij een zodanige voorsprong op te bouwen, dat ze uit de greep van de overige mannen konden blijven. Wel bleef Alwin Hes op een afstand actief, zodat hij nog kans had aansluiting te maken als het tempo bij de twee koplopers zou inzakken. De rondetijden van de gebroeders bleven op niveau, maar ook Alwin Hes werd niet verder op afstand gereden. De derde plek van Hes werd ook een zekere, omdat Chris Kemp en zijn kompanen geen vuist konden maken. Tussentijds was door Dave van Kuilenburg aan zijn broer Walter kenbaar gemaakt, omdat deze al het kopwerk voor zijn rekening nam, geen aanspraak op de zege te doen. Toch vloog bij Walter nog even de schrik om het lijf, toen Dave in de één na laatste omloop een vinnige sprint uit het wiel plaatste, waarvan Walter even moest bekomen. De broederliefde gaat dieper dan deze speldenprik, want Dave hield zich aan zijn belofte.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Alwin Hes, Bakkum; 4. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 6. Barry Schrama, Akersloot; 7. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)