Broers uit Limmen (11 en 9) starten eigen lasergamebedrijf

Limmen – Tom en Syl van den Bos (11 en 9) begonnen enkele maanden geleden met hun eigen bedrijf Lasergame Verhuur Castricum. Via de webshop kun je laserguns en targets huren voor je feestje. De jonge ondernemers stapten in een landelijk concept, dat inmiddels zes vestigingen telt. Ook de andere vijf ondernemers elders in het land zijn onder de 18 jaar.

De broers uit Limmen werden nieuwsgierig naar de mogelijkheid om in hun regio lasergames te gaan verhuren, nadat ze bij vrienden in Utrecht (Lasergameverhuur Utrecht) hadden gezien hoe het in zijn werk gaat. Het bedrijf Lasergameverhuur Westland is zeven jaar geleden als eerste opgericht door de toen 9-jarige Rens Zuiderwijk. Inmiddels is Rens 16 en heeft hij de dagelijkse gang van zaken overgedragen aan zijn 13-jarige broertje Guus. Rens is nog wel eigenaar van het gehele bedrijf.

Voor Tom en Syl bleek het openen van een zakelijke bankrekening nog de grootste uitdaging te zijn, geen bank biedt die mogelijkheid aan ondernemers op zo’n jonge leeftijd. Uiteindelijk hebben ze dit daarom via hun moeder laten lopen. Het bedenken van de juiste bedrijfsnaam heeft wat vergadertijd gekost bij de broertjes. Uiteindelijk kozen ze voor Castricum: dat is groot en bekend in de regio en Limmen hoort bij die gemeente. ,,In ons logo hebben we naast Castricum wel Limmen genoemd, want dat is waar we wonen.’’

Om de start van hun bedrijf te vieren, krijgen de eerste twintig klanten een kleine attentie van de broers. (Foto: aangeleverd)