Brief van burgemeester Toon Mans

Beste Akersloters, Bakkummers, Castricummers, Limmers en Woudenaren,

Het openbare leven ligt stil. Veel is afgezegd. Theater gaat niet door. Voetbal is afgelast. Het café is dicht. Het zijn ongekende tijden. Het corona virus heeft een enorme impact op ons dagelijks leven en we maken ons allemaal zorgen.  

Allereerst, ik hoop dat u gezond en veilig bent. Voor de Nederlanders die ziek zijn op dit moment, ik wens u beterschap en een voorspoedig herstel. 

Maatregelen en informatie RIVM

De overheid heeft samen met het RIVM maatregelen afgekondigd. Ik druk u op het hart deze maatregelen serieus te nemen en uit te voeren. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het virus indammen. Wees solidair met elkaar. Juist op dit moment moeten we laten zien dat we ook saamhorigheid kennen in barre tijden. En ik hoef u geloof ik niet te vertellen dat hamsteren niet nodig is. 

Ik wil u ook vragen te vertrouwen op de berichten van de regering. Op Twitter en andere socialmedia doen veel, soms paniekerige verhalen de ronde. Geloof daar niet alles van, maar luister naar het RIVM. Het RIVM is een wetenschappelijke autoriteit, met contacten met wetenschappers over de hele wereld, die beschikt over de belangrijkste informatie. Vertrouw daarop. 

De maatregelen van de overheid hebben ook invloed op de werkzaamheden van de gemeente. Ook wij hebben onze dienstverlening aangepast om u en onze medewerkers te beschermen. Het kan dus zijn dat deze anders is dan u van ons bent gewend en verwacht. Lees hier meer over op de webpagina meer informatie Coronavirus en via onze social media.

Let op elkaar

Ik wil mijn waardering uitspreken voor de mensen in de zorg. Dit zijn de echte helden van deze crisis. Het is meer dan bijzonder om te zien hoe u zich voor ons en onze samenleving inzet. Een diepe buiging. 

Naast de direct getroffenen is het een zware tijd voor onze ondernemers, zzp-ers en de horeca. Ik ga ervan uit dat de regering alles aan doet om het leed te verzachten. Sterkte voor u in deze zware periode. 

Tot slot, let op de ouderen en eenzamen van onze samenleving. Neem contact met ze op. Bel, app, FaceTime met elkaar. Haal een boodschap, schrijf een briefje. Zij hebben u nodig. 

Het komt eigenlijk hier op neer: let een beetje op elkaar. Wees zuinig op elkaar.

Blijf gezond. 
Burgemeester Mans

Bron en foto: gemeente Castricum