Bridgecursus voor gevorderden start in september

Limmen – Op 13 september start een nieuwe bridgecursus voor gevorderden. Bij deze cursus is nog voldoende plaats voor nieuwe aanmeldingen. De bridgecursus bestaat uit twaalf lessen, gegeven door een bevoegd en ervaren bridgedocent.

De lesstof sluit aan op de methode Standaard Hoog, verdiept de kennis en techniek en structureert het spel verder. Aan de orde komen de volgende zaken:

  • Verdieping en uitbreiding van de biedtechniek met nadruk op de achterliggende logica (controlebiedingen, vierde kleur, reverse bieden, diverse vormen van doublet)
  • Uitbreiding van de afspeeltechniek zowel van troef- als SA-contracten (eliminatie en ingooi, gevaarlijke hand)
  • Verfijning van het tegenspel (diverse vormen van signaleren)
  • Slembieden
  • Aandacht voor de spelregels

In overleg met de docent kunnen ook door cursisten aangedragen onderwerpen worden behandeld. De cursus start op 13 september om 14.00 uur in cultureel centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg 64. De lessen duren tweeënhalf uur en de kosten voor deelname bedragen 105 euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich via bridgecursuslimmen@icloud.com aanmelden. Nadere details ontvangt men dan per e-mail. Meer informatie? Bel Hanneke Stolp (06 24795837). (Foto: Pixabay)