Brexit: doet scheiden lijden?

Castricum – Op zondag 11 april gaat drs. Liane Vissers van ’t Hof tijdens een online lezing in op de gevolgen van de Brexit. Hoe zijn de verhoudingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie na Brexit? Wie profiteren er? Wie hebben nadeel van Brexit? Levert Brexit ook nieuwe kansen en ideeën op? Is Brexit nog steeds inspirerend voor kunstenaars? De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard.

Het wordt een interactieve lezing waarbij het publiek natuurlijk ook aan bod komt. Drs. Liane Vissers van ’t Hof is historica en gespecialiseerd in de EU en Brexit. Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Europa Actueel

Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft krijgt door de lezingenserie Europa Actueel de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken die spelen in de Europese Unie. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van Brexit of hoe zit het met de Europese verkiezingen en politieke stromingen in de EU? Wat zijn de verschillen tussen Noord- en Zuid-Europa op het gebied van migratie? De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op zondag 11 april van 13.30 tot 15.00 uur bij de online bijeenkomst via Zoom. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. Na je aanmelding krijg je een link toegestuurd om mee te kunnen doen. (Foto: Pixabay)