Brenda Calis snelste vrouw bij vier kilometer cross AV Castricum

Foto boven:
Brenda Calis won de vier kilometer cross bij de dames. (Foto: John Oudejans)

Castricum – Brenda Calis was zondag de snelste vrouw op de vier kilometer cross bij AV Castricum. De Castricumse zette een tijd van 18.57 minuten neer. Ze koos ervoor de overstap te maken van de sprintcross naar de vier kilometer en dat was even wennen. Brenda: ,,Mijn trainer Tom Metselaar had me gewaarschuwd dat de eerste keer zwaar zou worden en daarin had hij gelijk. Het was best pittig, maar het voelde goed.’’

Ten opzichte van twee jaar geleden was het parcours voor het loopevenement dit keer aangepast. In het gedeelte waarin de lopers van de baan naar het bosgebied gaan (en terug) zitten twee heuvels en die vormen een extra obstakel. ,,Erg blessuregevoelig’’, waarschuwde de trainer haar vooraf in een appje. Brenda koos ervoor om desondanks gewoon te starten. ,,Mijn moeder en ik hadden ons al ingeschreven. Mijn moeder loopt de lange cross en we moedigen elkaar dan altijd aan. Als ik binnen kom op de baan, gaat ze het laatste stuk met me mee sprinten. Dat doen we altijd zo en zolang het nog kan, houden we dat zo vol. Ik koester die momenten!’’

De nieuw aangelegde heuvels vond Brenda achteraf wel meevallen. ,,Het is maar net hoe gek je het zelf maakt en hoe hard je er overheen dendert. Ik vind de heuvels niet meer blessuregevoelig dan elders. Ik kijk al uit naar de volgende crossen. Het is heerlijk dat het in deze tijd (COVID-19) weer kan en dat er weer crossen zijn.’’ Marnette Visser, de moeder van Brenda, liep de tien kilometer cross en eindigde als vierde in de categorie V35+. Sanne Bakker (AV DEM) kwam in deze categorie als snelste over de finishlijn in 45.10 minuten.

Marnette Visser eindigde als vierde bij de dames 35+ op de tien kilometer cross. (Foto: Nico Lute)