Brenda Calis: ,,Passie voor sport delen met elkaar’’

Castricum – Atlete Brenda Calis, lid van AV Lycurgus in Assendelft, werkt in het dagelijks leven met cliënten van de Parnassia Groep bij zorginstelling Dijk en Duin. Afgelopen maandag nam ze vier cliënten mee naar de atletiekbaan van AV Castricum, om ze te laten kennismaken met sprinten.

Brenda: ,,In de afgelopen weken heb ik samen met hen de Diamond Leaque gekeken. Ik merkte dat ze dit gaaf vonden, met name de sprintonderdelen. Ook vroegen ze me, als ik bij ze langs kwam, regelmatig of ik getraind had. Als ze wisten dat ik een wedstrijd had, wilden ze altijd weten hoe het gegaan was.’’ De enthousiaste reacties van de cliënten brachten Brenda op het idee om ze een keer mee te nemen naar de plaatselijke atletiekbaan. ,,Mijn passie voor sport met hen delen! Zo zijn ze even in een andere omgeving, van het terrein af en lekker buiten!’’

Het werd een mooie middag voor de vier jongvolwassenen die nog nooit een startblok hadden aangeraakt. Brenda: ,,Ik heb ze uitgelegd hoe je een startblok instelt. Daarna mochten ze ieder een eigen startblok pakken en het zelf gaan proberen. Het wegstarten vonden ze lastig. Hoe zet je dan af? Druk zetten, jezelf wegduwen, ik heb het voorgedaan en ze wat tips gegeven.’’ Na deze instructies hebben de vier cliënten zelf een aantal sprintjes getrokken op de baan. Ze begonnen met 20 meter, maar bouwden dat onder leiding van Brenda via 40 meter op naar 100 meter. De vier vonden het ‘gaaf’ en ‘voor herhaling vatbaar’. Het gebruiken van de atletiekbaan was mogelijk vanuit de Running Therapie. (Foto: aangeleverd)