Brenda Calis mikt met team op promotie

Castricum/Assendelft – De vrouwen van atletiekvereniging Lycurgus uit Assendelft staan sinds het afgelopen weekeinde op de vierde plaats van de eerste divisie. Het team, met de Castricumse Brenda Calis in de gelederen, hoopt over enkele maanden te kunnen promoveren. Daarvoor is het belangrijk dat het team er op 5 september in slaagt om nog iets te klimmen in het klassement, want alleen de bovenste drie teams wacht promotie naar de eredivisie. De mannen van Lycurgus komen al uit in die divisie en staan daar nu zesde.

Voor Brenda was het zondag even wennen, toen ze de drieduizend meter liep. ,,Dat is een afstand die buiten mijn comfortzone ligt. In de afgelopen winter waren er geen crossen en ondanks de focus op korte trainingen de laatste tijd (focus op snelheid) had ik toch ja gezegd toen ze vroegen of ik de drieduizend meter wilde lopen. Ik moest afwachten en kijken wat ik kon. Het was wel een beetje afzien met 7,5 rondjes op de baan, maar ik heb toch een persoonlijk record kunnen lopen. Daarmee heb ik punten kunnen binnenhalen voor ons team.’’ Gaat de Castricumse nu vaker deze afstand lopen? Ze reageert lachend: ,,Misschien in de toekomst, wie weet!’’

De sprintnummers (100 en 200 meter) waren zondag goed bezet, onder meer de atleten van Marita Swart-van Zwol presteerden hier goed. Bij de Zweedse estafette slaagde het team er zelfs in een nieuw clubrecord neer te zetten. Shanna Mol liep een mooi persoonlijk record op de 400 meter, evenals Mara Cotterink. Ook Nora Winter, behorend tot dezelfde trainingsgroep van Tom Metselaar, liep een mooi persoonlijk record op de 800 meter en pakte daarmee mooie punten voor AV Lycurgus. (Foto: Björn Paree)