Brenda Calis: 400 en 800 meter in één weekend

Castricum – Nu geleidelijk steeds meer versoepelingen van de coronamaatregelen worden doorgevoerd, pakken veel organisaties de draad weer op. Ook het sportleven in de regio komt geleidelijk weer terug. Atlete Brenda Calis uit Castricum liep zelfs in het afgelopen weekeinde twee wedstijden op de eigen baan van atletiekvereniging Lycurgus in Assendelft. Zaterdag verscheen ze aan de start voor de 400 meter en zondag nam ze deel aan de 800 meter. Op beide afstanden werd ze tweede bij de vrouwen senioren. Zondag spande het erom of ze eerste zou worden in die categorie: ,,Ik ging net na de eerste ronde over mijn trainingsmaatje Shanna Mol heen, daarna ging zij weer over mij heen. Ik had hier geen antwoord meer op en moest haar laten gaan. Misschien had ik zaterdag geen vierhonderd meter moeten lopen en alleen zondag de achthonderd, maar dat zullen we nooit weten.’’ Brenda en Shanna trainen allebei in de wedstrijdgroep onder trainer Tom Metselaar.

Ambities

Intussen kijkt Brenda alvast vooruit: ,,Ik wil nog het clubrecord van de vier keer achthonderd meter op onze naam zetten. Als ik kijk naar onze trainingsgroep, moet dat zeker lukken. Ook voor onze trainer Tom Metselaar zou dat leuk zijn. Hij staat altijd voor ons klaar, elke week krijgen we onze trainingsschema’s in onze inbox. De wedstrijd voor de competitie gaat als het goed is door onder voorbehoud. Ik wil nog een goede vierhonderd meter lopen.’’ De ambitieuze Castricumse werkt op de ECG-afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en vertelt: ,,In mijn werk kijk ik letterlijk naar het hart van mensen. Ze vragen wel eens wat ik zie en of ze mee mogen kijken. Ik moet dan altijd wel lachen en zeg dan: ‘Eigenlijk zie ik alleen maar lijntjes’. Die lijntjes zeggen mij wel iets, maar voor een buitenstaander is het lastig. Ik wil in de toekomst richting pacemaker. Op de CAT-kamer werken allemaal collega’s die hardlopen. Ik zou daar wel mooi tussen passen.’’ In april kreeg ze haar coronavaccinatie. ,,Dat geeft me toch wel wat meer rust’’, aldus Brenda. (Foto: aangeleverd)