Brandweer volop in actie

 
De vrijwilligers van de brandweer zijn meerdere keren uitgerukt afgelopen week. Zondag om 10.30 uur werd de ambulancedienst geholpen met de ladderwagen en de bemanning van de tankautospuit om een bewoonster van de Oosterweide naar beneden te hijsen. Zij was gevallen en moest naar het ziekenhuis. De vrouw woont op drie hoog en de brancard was niet goed naar beneden te krijgen. Om 11.45 uur is het korps van Akersloot uitgerukt met de brandweerboot voor een bootje dat in de brand was gevlogen op de Zeglis in Alkmaar. Deze hebben ze geblust samen met de collega’s van Alkmaar.
Zaterdag om 10.20 uur zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt naar de Tolweid voor een brand in de dakgoot. De buurman hielp de kinderen, die alleen thuis waren, om de brand met een tuinslang te blussen. De brandweer heeft een deel van de dakpannen verwijderd en het laatste beetje afgeblust en gecontroleerd. Onderzoek moet uitwijzen waardoor de brand veroorzaakt is. Vrijdag om 20.00 uur zijn de brandweervrijwilligers op zoek geweest naar een prullenbak die in de brand zou staan vlakbij het parkeerterrein aan de Zeeweg, maar dat was loos alarm.
Donderdag om 23.05 uur is de brandweerboot van Akersloot uitgevaren voor een persoon te water in de Kanaaldijk in Koedijk. Toen de boot halverwege was konden ze weer omkeren, omdat de persoon inmiddels aan de kant was gehaald door de brandweerduikers. Maandag 28 maart, Tweede Paasdag, is de brandweer tijdens de storm om 14.15 uur uitgerukt naar de Oude Parklaan voor een omgewaaide boom. Deze is door de brandweerlieden met behulp van een kettingzaag verwijderd. Foto: Evelien Olivier.