Brandweer in touw tijdens de storm

Tijdens de storm, die woensdag over het land raasde moesten de brandweerlieden van Castricum volop in actie komen. De eerste melding was om 7.50 uur om een paar omgewaaide bomen te verwijderen die over het fietspad lagen op de Heereweg. In samenwerking met de gemeente zijn de bomen verwijderd. Vervolgens zijn ze ingezet om te assisteren bij stormschade aan een strandpaviljoen. Toen ze daar klaar waren werden ze naar de Wederik gestuurd waar een boom over het voetpad en de weg lag. Hierna konden ze naar de Willem Lodewijkstraat waar het zink van een dakkapel naar beneden was gewaaid. Hierdoor lagen er dakpannen los die voor gevaar zorgden, daarom zijn ze verwijderd.

Vervolgens hebben ze een grote tak weggezaagd aan de C.F. Smeetslaan en weer aan de Heereweg. Daarna is de uitgang van het gebouw van de Reddingbrigade opgeruimd die geblokkeerd was door grote takken. Rond 12.00 uur was de brandweer terug in de kazerne. Daarna kwam er om 16.00 uur een melding van diverse grote takken die op het onderkomen van de scouting dreigden te vallen. Het gebouw was verhuurd en er zou overnacht worden. In samenwerking met de gemeente is besloten om een groot deel van de boom te verwijderen in verband met de veiligheid van de huurders.

Toen de brandweer daarmee bezig was, meldde een voorbijganger dat er een grote tak gevaarlijk hing boven het duinpad. Deze is verwijderd. De medewerkers van de gemeente hebben alle andere meldingen die binnen kwamen verwerkt, waaronder een hoge boom, aan de Beethovensingel. In Limmen (foto)  is met de hoogwerker van Heerhugowaard een boom verwijderd langs de Rijksweg. Deze boom dreigde om te waaien en tegen een woning aan te komen. Uit voorzorg is de boom gekapt. Foto: Hans Peter Olivier.