Brandweer druk in de weer met wateroverlast

De brandweer van Castricum is zaterdag uren in de weer geweest in verband met wateroverlast op diverse plekken in het dorp. Om 14.00 uur moesten ze de kelder in en de greppels rondom de Gouden Stulp leegpompen, vanwege gevaar voor de electrakasten van de parkeergarage. In de buurt liepen diverse schuren en tuinen onder water omdat het riool het niet meer aankon. Het kostte de brandweer de hele middag. Rond 16.30 uur werd het garageplein achter de Prinses Irenestraat leeggepompt. Hier stond het water zo’n twintig centimeter hoog en de garageboxen liepen vol water.

Daarna zijn de vrijwilligers doorgereden naar de Heereweg waar het water de bijkeuken binnenstroomde van een woning. Er was ook sprake van wateroverlast aan de Van Uytrechtlaan waar bij twee woningen de kelder is leeggepompt. Aan de Malleweg was ook een grote kelder volgelopen en daar traden de sloten buiten hun oevers. Om 23.00 uur waren de brandweerlieden terug op de post. Zondag om 7.30 uur kon de draad weer worden opgepakt. Ze hebben toen een kelder onder een woning leeggepompt aan de Brederodestraat waar zo’n 1,5 meter water stond en daarna een kelder op de Van Uytrechtlaan.

In Akersloot was er maar sprake van een melding om 13.30 uur en dat was aan de Geesterweg/Uiterdijk waar een overstort niet goed werkte. Het slootje is leeggepompt. De brandweerlieden van Limmen hadden drie meldingen. Aan Het Lange Rijntje en de Meidoornlaan hebben ze de kelders leeggepompt en later zijn ze naar de Bleumerweg geweest in Bakkum om hulp te bieden.  Foto: Hans Peter Olivier.