Brandweer driemaal in actie

Castricum – Maandag 17 februari moest de brandweer drie keer in actie komen. Eenmaal voor een afhijsing met spoed en tweemaal voor stormschade.

Afhijsing aan de Weberstraat
Maandagochtend werden de brandweerlieden om 8.50 uur met spoed opgeroepen om de ambulancedienst te helpen om een persoon naar beneden te hijsen bij een woning aan de Weberstraat. De ladderwagen van brandweer Heemskerk kwam ter plaatse om de klus samen met de brandweerlieden en het ambulancepersoneel te klaren. De bewoner is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Boom tegen gevel Offenbachstraat
Maandagmiddag werd de brandweer om 13.35 uur opgeroepen om ter plaatse te gaan bij een woning aan de Offenbachstraat, waar een boom tegen de gevel van een woning was gewaaid. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd zodat de woning weer vrij was.

Losse dakpannen dreigen op de weg te vallen
Maandagavond werden de brandweerlieden om 18.28 uur opgeroepen voor een melding van stormschade bij een woning aan de Van Speykkade. Er lagen behoorlijk wat dakpannen los en deze dreigden op de openbare weg terecht te komen. Hierdoor was er ook lekkage ontstaan in de woning. De brandweerlieden hebben de pannen weer recht gelegd en het advies gegeven om de volgende dag een aannemer in te schakelen omdat de nokvorst niet meer vastzat in het cement. (Foto’s: Hans Peter Olivier)