Boudewijn van Primera naar New York Marathon voor KiKa

Boudewijn Rigter van Primera Geesterduin loopt op 4 november de New York Marathon en zijn doel is om minimaal zesduizend euro aan sponsorgelden binnen te halen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Ruim 42 kilometer lang, hardlopend door The Big Apple waar ruim een miljoen toeschouwers de deelnemers naar de finish juichen. Met ruim 50.000 deelnemers is deze marathon de grootste van de wereld. Sinds de oprichting van Run for KiKa Marathon in 2010 is het elk jaar een groot succes en al miljoenen euro´s opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij.

,,Als training in aanloop naar deze marathon heb ik meegedaan aan de Egmond Halve Marathon”, vertelt Boudewijn. ,,Het was een geslaagd evenement met goede condities qua weer, alleen de eerste zeven kilometer op het strand vond ik erg zwaar. Maar ik ben ontzettend gemotiveerd om mij in te zetten voor alle kinderen met kanker. En daarom ga ik dit jaar de uitdaging aan en 42,195 km het uiterste van mezelf vragen.”

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. ,,Dat moet en dat kán beter”, aldus Boudewijn. ,,Doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Ik zou het dan ook fantastisch vinden als mensen een mooie bijdrage willen leveren zodat er nog heel veel kindjes een gezonde en gelukkige toekomst tegemoet kunnen gaan. Alle beetjes zijn welkom. Je kunt mij en Kika sponseren door te doneren via www.runforkikamarathon.nl/boudewijn-rigter.”