Boom van de maand: sleedoorn

Castricum – Elke maand wordt door Transitie Castricum de boom van de maand gekozen. Lezers van deze krant kunnen zelf hun favoriete boom hiervoor nomineren. Niet alleen de boom zelf, maar ook het verhaal erachter, is daarbij van belang. Deze maand de sleedoorn.

Het blijkt dat de sleedoorn in de Benelux van nature veel voorkomt aan bosranden en al bloeit vóór alle andere bekende bloeiende struiken en bomen. ,,Op Camping Bakkum staat hij al zo lang wij ons kunnen heugen, en dat is al meer dan dertig jaar, trouw elk jaar de lente aan te kondigen’’, schrijven Marleen Heeman en Joke Rijnoudt. De boom leek wel te staan zoemen van plezier in de stralende zon. Nadere inspectie wees uit dat niet de boom , maar de grote hoeveelheid wilde bijen het zoemende geluid voortbrachten. ,,Wat geweldig om te zien en te horen dat de sleedoorn dus zorgt voor voedsel voor de wilde bijen, die zo bedreigd worden! Een groot compliment voor de beheerders van onze oudste Nederlandse camping! We hopen dat alle campinggasten nog jaren en jaren kunnen genieten van deze bijzondere lentebloeier!’’ (Foto: aangeleverd)

Heeft u ook een boom die u eens in het zonnetje wilt zetten? Stuur uw foto met verhaal via bomen@transitiecastricum.nl naar de werkgroep Bomen Over Bomen.