Boom van de maand: eik aan de Schulpweg

Castricum – De werkgroep ‘Bomen over bomen’ kiest elke maand een boom van de maand. Iedereen kan hiervoor zelf een boom nomineren. Voor deze maand is de keus gevallen op de grote eik bij de driesprong aan de Schulpweg. Deze boom is genomineerd door Hannie Loermans.

Hannie schrijft: ,,Mijn lievelingsboom staat in het bos, vlakbij KijkUit bij de driesprong aan de Schulpweg. Ernaast staat een bankje, waar ik soms gewoon zit te luisteren naar de vogels. Ook is er een mooie open plek voor mijn gymoefeningen. Mijn boom is een enorme eik op een kleine heuvel. Hij helt behoorlijk naar voren, maar is door zijn enorme omvang (ruim 2 meter doorsnee) toch erg stevig. Ik kan er lekker helemaal tegenaan gaan liggen, alsof ik op de buik van een enorme reus lig. Heel soms, als ik mijn oor tegen de bast leg, kan ik de sappen horen stromen alsof er een klein beekje stroomt. Maar dan moet het wel heel erg stil zijn en in de ochtend. Soms is het bankje bezet, maar dan loop of fiets ik even een rondje en dan is de plek meestal weer vrij. Ik hoop dat mijn boom het nog heel lang uithoudt.’’ (Foto’s: aangeleverd)

Heeft u ook een mooie foto met een verhaal over uw lievelingsboom en wilt u hem ook in de krant als boom van de maand zien staan? Stuur dan een mailtje naar ‘Bomen over Bomen’ via info@transitiecastricum.nl met de foto van de boom en het bijbehorende verhaal.