Bonhoefferleerlingen zetten zich in voor duurzaamheid

Castricum – Ook op het Bonhoeffercollege wordt op het moment veel gesproken over duurzaamheid. Een aantal leerlingen heeft aan het begin van het schooljaar een duurzaamheidscomité opgericht om dit thema onder de aandacht te brengen en acties te kunnen organiseren.

Op de Dag van de Duurzaamheid in oktober heeft het comité alle leerlingen uitgenodigd om hun ideeën over klimaat en duurzaamheid te komen bespreken tijdens de pauze. Eén van de acties die besproken werd is om de kachel een graad lager te zetten. Dat kan natuurlijk alleen als iedereen warm gekleed naar school komt. Het management van de school vond dit een goed idee en door de sectie Art&Design werd daarop een ontwerpwedstrijd voor een warme Bonhoeffertrui georganiseerd.

Vele leuke ontwerpen werden ingezonden. Het winnende ontwerp is gemaakt door Falco Veerkamp. Leerlingen kunnen de trui binnenkort online bestellen. Alle medewerkers krijgen er één van de directie als kerstcadeau. De volgende actie van het duurzaamheidscomité is een kledingbeurs. Voor de vakantie konden leerlingen kleding inleveren in ruil voor een tegoedbon. Deze kunnen ze na de vakantie op de kledingbeurs inruilen voor een ander kledingstuk. De overige kleding gaat naar het Leger des Heils.