Bomen centraal in expositie bij Gemaal 1879

Akersloot – Vanaf zondag 6 augustus tot en met zondag 24 september is in Gemaal 1879 aan de Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) werk te zien van Tiny Blok-Voogel uit Bakkum. Zij exposeert onder de noemer ‘Natuur in glas en verf’ schilderijen in acryl en olieverf, aangevuld met glasfusie-objecten.

Tiny is een allround kunstenaar die naast schilderen aan beeldhouwen, keramiek en glasfusie doet. In elk werk zijn bomen opgenomen, het onderdeel dat deze expositie tot een geheel maakt. De stukken zijn zeer kleurrijk, de schittering van de glasobjecten valt op. Tiny is al dertig jaar met kunst bezig en heeft heel veel werk gemaakt. De tentoonstelling vertegenwoordigt slechts een gedeelte van haar oeuvre. Met schilderen is ze destijds spontaan begonnen, waarna ze haar techniek verder ontwikkelde bij Perspectief in Bakkum. Ook nam ze deel aan schildercursussen van Rob de Reus in Uitgeest. Ze heeft zichzelf het meeste van haar andere vaardigheden aangeleerd. Steeds heeft ze zich bij het betreden van een nieuw onderdeel in de kunst via workshops de techniek vaardig gemaakt. De veelheid aan werk laat zien dat er veel varianten zijn binnen het gekozen thema.

De expositie is geopend elke zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Het gemaal is op afspraak voor groepen ook buiten deze tijden te bezoeken. Komende zondag 6 augustus en op zondag 3 september organiseert de Stichting Oer-IJ een ommetje (wandeling met gids) met start en einde bij het gemaal (aanvang 13.00 uur, aanmelden via info@oerij.eu). Na de wandeling behoort bezoek aan het gemaal tot het arrangement. In het Monumentenweekend (zaterdag 9 en zondag 10 september) zal het gemaal een ruimere openingstijd hebben van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kijk op www.gemaal1879.nl voor meer informatie. (Foto’s: aangeleverd)