Boerentoertje een groot succes!

240 deelnemers schreven zich in voor het Boerentoertje, een fietstocht door het prachtige agrarische landschap rond Castricum langs 3 familieboerderijen met camping, afgelopen zondag. Initiatiefnemers waren Carla Res van boerencamping De Kei, Wilma Veldt van Agro-camping Ormby Field en Jacqueline Welboren van boerderij De Westert. De 240 deelnemers waren voor de start verspreid over de drie locaties.

Bij de start stonden de koffie, thee en limonadekoe klaar en werden de toerkaarten uitgedeeld. Rondleidingen werden er gegeven, kijken hoe een robot een koe melkt, uitleg over de bollenteelt, klompgolven en een foto op reuzenklompen laten maken, en de deelnemers mochten overal kijken en speuren, speuren naar de knecht in de bedstee om vervolgens de puzzel op te lossen.

Op vertoon van je toerkaart kreeg je bij de tweede boerderij een knapzak met picknick -ekkers, die je mee kon nemen naar de wei met uitzicht op de koeien.

Bij de derde boerderij kon zuivel geproefd worden, om vervolgens de route te eindigen waar je begonnen was, daar kon de toerkaart met antwoorden op de vragen ingeleverd worden, want er worden nog prijzen uitgedeeld volgende week.  De initiatiefnemers kregen goede reacties en bedankjes voor de mooie dag. Volg Boerentoertje.nl en Facebook Boerentoertje,  wie weet doen ze het volgend jaar weer.