BoekStartdag bij Bibliotheek Kennemerwaard

Castricum – Op 19 juni viert Bibliotheek Kennemerwaard de landelijke Boekstartdag! Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zijn, samen met hun ouders of verzorgers, extra welkom om op deze dag naar de bibliotheek te komen. Er worden voorleesworkshops georganiseerd en in de bibliotheken liggen media-ontdekpakketten klaar om uit te proberen.

Meer weten over digitale voorleesmethodes of over het combineren van een voorleesboek met een educatieve app? In onder meer de bibliotheek van Castricum staat op 19 juni het media-ontdekpakket klaar om uit te proberen. Ook vind je er dan meer informatie over het gebruik van digitale prentenboeken bij kinderen van 0 tot 4 jaar.

Voorlezen aan baby’s en dreumesen

Voorlezen is leuk, intiem en leerzaam! Het versterkt de band tussen ouder en kind en is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling. Maar voorlezen aan baby’s en dreumesen, hoe doe je dat? In een workshop over dit thema krijg je tips van professionals en ga je samen met je kindje en de boekjes aan de slag. Neem je kindje (0 tot 2 jaar) dus gezellig mee! Deze leuke en interessante voorleesworkshop vindt plaats op 19 juni in de bibliotheken in Castricum, Alkmaar Centrum en Alkmaar De Mare van 11.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor de workshop via www.bknw.nl/agenda is noodzakelijk. (Afbeelding: aangeleverd)