Boekstart en nog plek bij KDV Het Zandkasteel

Castricum – Bij de kinderdagverblijven van Forte werd al veel voorgelezen, maar binnen het project Boekstart is er nog meer aandacht voor voorlezen. Zo ook bij kinderdagverblijf Het Zandkasteel aan de Asserlaan. En goed nieuws: er is daar nog plaats voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar!

Met de komst van het project Boekstart is er nog meer aandacht voor voorlezen. Binnen dit programma zijn pedagogisch medewerkers speciaal geschoold in interactief voorlezen. Ook is er ruimte voor een boekencollectie en een gezellige leesplek bij de kinderdagverblijven. De kinderen bezoeken daarnaast regelmatig de bibliotheek waar voorgelezen wordt, en ook worden zij één keer per maand bezocht door iemand van de bibliotheek die komt voorlezen op deze locatie. De leesconsulente leest interactief voor en maakt van het voorlezen voor de kinderen een echt feestje!

Er wordt wisselend voor verschillende leeftijden voorgelezen. Want ook baby’s hebben baat bij voorlezen! Naast de boeken worden ook digitale prentenboeken gebruikt. Dit zijn bestaande boeken waar bewegende plaatjes, stemmen en muziek bij zijn gemaakt. Dat geeft plezier én het is goed voor de taalontwikkeling! Daarnaast is er nog meer goed nieuws te melden over kinderdagverblijf Het Zandkasteel: er zijn nog enkele plaatsen vrij! Vooral op woensdag en vrijdag, maar ook op andere dagen zijn er enkele plekjes vrij gekomen. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.fortekinderopvang.nl of bel 0251 658058. (Foto: aangeleverd)