Boekenkast zoekt kinderboekjes

Castricum – Ook al is veel dicht en mag er weinig door de maatregelen, een boek lezen en wegdromen in je eigen fantasie mag en kan altijd. Het kinderzwerfboekstation in Geesterhage (vlakbij het consultatiebureau en Speelotheek Castricum) is altijd open voor kinderen om een boek te komen kiezen.

In Cultuurcentrum Geesterhage staat sinds drie jaar een kinderzwerfboekstation en deze boekenkast zoekt leuke kinderboekjes voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen van de basisschoolleeftijd (tot 12 jaar). Het idee achter het kinderzwerfboek is lekker lezen, dan het boek laten zwerven op een plek waar een ander kind het boek vindt en ook kan gaan lezen. Hoe kom je aan een zwerfboek is dan de vraag als je dit goede doel wilt steunen. Op twee manieren: of je doneert je eigen boek bij een kinderzwerfboekstation of je neemt een kinderboek mee bij een kinderzwerfboekstation.

Het is altijd verrassend welk boek je kunt vinden bij de boekenkast in Geesterhage. Er is laatst een grote boekenkast gedoneerd en in deze mooie grote kast kunnen er nog wat kinderboekjes bij. Zo maak je een ander kind blij met jouw uitgelezen boek. Kom je een leuk boek uitzoeken als je doneert? Meer informatie over het kinderzwerfboek is op www.kinderzwerfboek.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)