Bob Scholten wint tijdrit op mountainbike

Akersloot – Bob Scholten uit Akersloot is donderdagavond de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh. Van goede tijden en daarmee een stijging in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement kon dit keer door de ongunstige weersomstandigheden geen sprake zijn. Hierdoor was wellicht de deelname teleurstellend, maar voor de dapperen een uitgelezen kans zich ook eens in de kijker te kunnen rijden.

Zowel Bob Scholten als de nummer twee in de uitslag, Koen Konst uit Castricum, moest twee minuten toegeven op de snelste tijd in voornoemde ranglijst. Alex Hageman (Limmen) daarentegen deed het met een inlevering van slechts een minuut beter. Om ook nog een beeld te schetsen van thuisrijder Jelte Buur; ook hij deed van zich spreken door de hoogste plaats voor zich op te eisen wat betreft het aantal keren lekrijden. Dit overkomt hem niet alleen op de mountainbike, maar ook op zijn wegracefiets doet hij er niet voor onder.

Koen Konst leek lange tijd nog aanspraak te kunnen gaan maken op de dagzege, door in aanvang slechts een aantal tellen langer nodig te hebben over een volle omloop. Maar in het verdere verloop moest hij zijn hoop laten varen en zag hij Scholten steeds verder van zich verwijderen. Uiteindelijk moest hij toch nog genoegen nemen met een verschil van veertig seconden.

Uitslag:

1. Bob Scholten, Akersloot (53.49 min); 2. Koen Konst, Castricum (54.29 mi);n 3. Alex Hageman, Limmen (59.06 min).