Bob Scholten haalt hap uit zijn baanrecord

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef is vorige week donderdagavond met overmacht de winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit. Op sportcomplex De Cloppenburgh volbracht hij de tien omlopen in een tijd van 50.34 minuten. De omstandigheden waren lang niet optimaal en toch bleef Verdonk junior maar één minuut verwijderd van het parcoursrecord in 49.34 min van Lars Volkers uit Schagen.

Vincent Beentjes uit Castricum moest als tweede ruim een minuut toegeven op de tijd van de winnaar. Vier deelnemers, respectievelijk Wout Bakker op zijn nieuwe mountainbike, Pieter Bak, Floris van Woesik en Bob Scholten waren in staat hun positie in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement te versterken. Laatstgenoemde Bob Scholten wist zelfs anderhalve minuut van zijn tot nog toe snelste tijd af te snoepen.

Dat de jeugd onderling nog wat van elkaar kan leren en opsteken bewees de verbale en praktische reactie van de jonge Akersloter. De altijd op dinsdagavond aanwezige Sem Beentjes uit Limmen en Bob Scholten geven elkaar dan geen duimbreed toe, waarbij Beentjes meestal de bovenliggende partij wordt. Op de dinsdag voorafgaand aan de tijdrit nestelde Bob Scholten zich in het wiel van Beentjes, die zijn explosieve rijgedrag iets had aangepast, zodat zijn volger exact de contouren die Sem Beentjes reed kon volgen. Dit gedaan hebbende, paste Bob dit vervolgens toe in de tijdrit van donderdag met het uiteindelijke resultaat als gevolg: een ruime verbetering van zijn record met dank aan de niet aanwezige Sem Beentjes.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (50.34 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (51.42 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (52.06 min, PR); 4. Ben Visser, Heiloo (52.19 min); 5. Bob Scholten, Akersloot (52.20 min, PR); 6. Floris van Woesik, Krommenie (54.14 min, PR); 7. Pieter Bak, Krommenie (54.58 min, PR); 8. Koen Konst, Castricum (55.34 min); 9. Pleun Lodewijks, Akersloot (55.47 min); 10. Jarno van der Velden, Egmond Binnen (57.18 min); 11. Alex Hageman, Limmen (59.41 min).