Blues en bluesrock van Build for Comfort in de Bonte Vivant

Zaterdag 4 februari speelt de Uitgeester blues- en bluesrockformatie Built for Comfort in het welbekende Uitgeester café De Bonte Vivant. Na op de Uitgeester kermis gespeeld te hebben was het weer eens tijd om gewoon in een gezellige bruine kroeg te spelen, waar de blues en bluesrock van deze band thuishoort.

Build for Comfort is begin 2014 tot stand gekomen toen drummer Paul Molenaar en zanger Albert van Braam aan de praat raakten over muziek. Er bleken de nodige verschillen, maar ook de nodige raakvlakken. Paul heeft meer voorkeur voor het stevigere werk en Albert meer voor de klassieke Chicago blues en jaren 60/70-rockmuziek. Maar er bleken ook de nodige raakvlakken te zijn en de twee besloten bassist Onno Becker en gitarist Paul Versteeg eens te polsen of zij zin hadden om een band te beginnen. Na een paar sessies bleek er een duidelijke muzikale klik en Build for Comfort was geboren: een blues- en bluesrockband met een stevige inslag.

Het repertoire bestaat uit nummers van onder meer Stevie Ray Vaughan, The Cream, Jimi Hendrix, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Elmore James, Bo Didley, John Mayall en ZZ Top. Ook  werk van Cuby+Blizzards ontbreekt niet.

Rond 21:00 uur gaan de heren van start. De toegang is gratis, maar de ruimte is beperkt, dus wees op tijd!