Bloemendagen Limmen 2020 gaan niet door

Limmen – Voor het eerst in 67 jaar gaan de Bloemendagen Limmen niet door. Stichting Bloemendagen Limmen heeft besloten om de 68e Bloemendagen en de Oldtimer Fair, die gepland stonden van zaterdag 25 april tot en met 29 april niet door te laten gaan.

De organisatie vindt het niet verantwoord om in de huidige situatie rond het coronavirus de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers de komende periode samen te laten komen. Nadat de geplande datum van de Bloemendagen al een week vervroegd was, werd er meerdere keren per week gekeken hoe de hyacinten groeiden. En dat deden ze zo hard dat er al nagedacht werd om de Bloemendagen nog een week te vervroegen. Er was dus al veelvuldig overleg tussen de leden van de organisatie.

De Bloemendagen verbroederen, het is een groot feest, zowel ervoor als gedurende de dagen. Het is alleen lastig en eigenlijk onmogelijk om voldoende afstand te houden tijdens het prikken, tijdens de prijsuitreiking, in het park bij de Oldtimer Fair, bij het fotograferen van een mozaïek, enzovoort. Kortom het risico is te groot. Volgend jaar maken we er met z’n allen een extra groot en kleurrijk evenement van! (Foto: aangeleverd)