Bloemen der verbeelding in Geesterhage

Castricum – Heeft u in de kerstvakantie wat tijd om rond te slenteren en op zoek te gaan naar inspiratie? In de hal van cultureel centrum Geesterhage is een bijzondere tentoonstelling te zien van twee schildergroepen van Toonbeeld. Onder begeleiding van kunstenaar/docente Fennanda Eleveld gingen de cursisten aan het werk met diverse materialen. De resultaten zijn door de cursisten zelf in december mooi opgehangen in een frisse inspirerende expositie.

Schilderen met olieverf is een techniek die vraagt om een eigen aanpak. In de dinsdagochtendcursus voor ervaren kunstenmakers bij Toonbeeld gingen de cursisten stapsgewijs aan het werk met een olieverf schilderij. Alle cursisten kozen hun eigen bloem der verbeelding en maakten een compositie op een klein doek. Tijdens de begeleide kunstwerkplaats op dinsdagmiddag in Toonbeeld onderzochten de cursisten afgelopen najaar de tedere en zachte kwaliteiten van witten. Eerst maakten ze collages van met diverse witte papiersoorten vanuit hun verbeelding. Daarna kozen ze een bloem om een stille tere compositie te maken met uit wit geboren kleuren. Met deze pasteltinten maakten de cursisten eenvoudige composities van nieuwe bloemen, nu geschilderd met acrylverf.

Nieuwe cursussen

In januari 2024 starten de nieuwe cursussen bij Toonbeeld. Op dinsdagmiddag (13.30 – 16.00 uur, start 16 januari) is nog plek. Kijken, reflecteren, creëren en presenteren zijn de pijlers van deze cursus. Aan de hand van boeiende opdrachten en voorbeelden uit de beeldende kunst leer je over de diverse teken- en schildertechnieken en -materialen. Je wordt geprikkeld om nieuwe stappen te nemen en je eigen verbeelding te vinden. Zo maak je uiteindelijk een verrassend kunstwerk. Je bekijkt ieders werk en leert zo ook van elkaar. Deze cursus is voor startende kunstenmakers of mensen die opnieuw willen starten. Geef je snel op, want vol is vol. Let op: Toonbeeld is gesloten tussen Kerst en de jaarwisseling. Vanaf 8 januari is de administratie weer telefonisch (0251 659012) bereikbaar. U kunt zich op www.toonbeeld.tv/cursus/tekenen-schilderen-beginners nu al online inschrijven. (Foto: aangeleverd)