Bites & Beats dit jaar 100% duurzaam

Heemskerk – De zomervakantie is net gestart en in de regio zijn diverse evenementen om de vakantie mee in te vullen. Zo ook Bites & Beats, het food- en music event van de IJmond. Op zondag 26 augustus barst het feest ook dit jaar weer los. Vanaf 12.00 uur zijn de poorten van Slot Assumburg aan de Tolweg geopend en kan er genoten worden van de lekkerste hapjes en drankjes van diverse ondernemers uit de IJmond, terwijl en gedanst kan worden op de muziek van onze lokale helden.

Dit jaar wordt het festival voor het eerst georganiseerd door Wouter de Rooij van DitIsSunSea en Xander Kleijne van Het Dorrup. Deze twee ras ondernemers hebben hiermee het stokje over genomen van JCI IJmond, die de voorgaande vijf jaar het event succesvol heeft weten neer te zetten. Met de overname slaat de organisatie dit jaar een nieuwe route in: Bites & Beats 2.0: 100 % Duurzaam!

Met betrekking tot de Bites kan men niet meer zonder de gezelligheid van de diverse Foodtrucks. Ook in deze regio hebben diverse ondernemers geïnvesteerd in de culinaire verrassing op wielen. Het festivalterrein zal er dan ook een stuk dynamischer en hipper uitzien en het assortiment hapjes en drankjes meer divers en beter afgestemd op de wensen van het publiek. Nieuw dit jaar is dat men niet meer muntjes hoeft aan te schaffen bij een kassa, maar dat er direct bij de diverse kraampjes drankjes en hapjes kunnen worden gekocht.

Ook de Beats zijn vernieuwd. De bekende afsluiter is nog steeds de Barnbees, maar dit jaar ook aandacht voor lokaal talent Marten Fisher, die hoge ogen heeft gegooid in de landelijke media en dit jaar zijn nieuwe CD komt presenteren op het festival. Bovendien zal er een geheel nieuw podium staan, waardoor de verschillende acts nog beter tot zijn recht kunnen komen. Ook aan de kinderen is dit jaar extra aandacht besteed en zal een heuse kinderkermis op het terrein worden ingericht.

Echter het allerbelangrijkste is dat het festival dit jaar in het teken staat van 100 % duurzaamheid. ,,Wij doen niet mee met de plastic zee’’, zoals de twee heren dit zelf zeggen. ,,We willen van Bites & Beats een duurzaam en milieubewust evenement maken, door zoveel mogelijk gebruik te maken van recyclebare materialen. Wat merk je hiervan als bezoeker? Bij aankomst zal je door een entreepoort lopen, waarbij je langs onze duurzame kassa wordt geloodst. Hier betaal je een bedrag van 4 euro aan entree. Maar eigenlijk is dit geen echt entreegeld, want in ruil hiervoor krijg je als bezoeker je eigen Bites & Beats glas, een zogenaamde hard cup, die je gedurende het event eigenlijk min of meer ‘huurt’. Bij de foodtrucks en stands zullen deze glazen gereinigd worden voordat je een nieuw drankje neemt of een ander drankje wenst te proeven.’’

,,De hard cup is dus je entreebewijs, deze kan niet ingeruild worden voor geld. Je kunt deze wel na afloop doneren bij het verlaten van het terrein aan het GoedeDoelenFonds van JCI IJmond. Met deze donatie steun je dan direct lokale goede doelen.’’

Via de website www.jci-ijmond.nl kunnen lokale goede doelen zich aanmelden om met richtlijnen die deze organisatie heeft gesteld aanspraak te maken op een donatie uit dit fonds.

,,Op deze manier gaan we het gebruik van plastic tegen, voorkomen we vertrapte bekers en bieden we de bezoeker tevens een manier om het goede doel te steunen. Kortom, 100% duurzaam, een mooi uitgangspunt voor dit prachtige event’’, volgens Xander en Wouter.

Bites & Beats start zondag 26 augustus om 12.00 uur op het terrein van Slot Assumburg te Heemskerk. De laatste informatie is te vinden op www.bitesbeats.nl en via de facebookpagina. (Foto: aangeleverd)