Biljartspektakel tijdens veertiende De Toren/Liefting Toernooi

Castricum – In het weekend van 18 en 19 november werd Castricum het epicentrum van biljartgenot met het veertiende De Toren / Gebroeders Liefting Kadertoernooi. Het evenement trok biljartliefhebbers uit alle hoeken van het land. Twaalf uitgenodigde kadristen betraden de arena, verdeeld over twee poules van zes personen, om te strijden in de spelsoorten 38/2 en 57/2 met maximaal twaalf beurten.

Marcel van Dijk bevestigde al snel zijn favorietenrol in poule A. Zijn indrukwekkende spel leidde tot overwinning na overwinning en zijn prestaties werden alleen maar beter naarmate het toernooi vorderde. In poule B was de strijd tot het laatste moment onbeslist. Wim Ooteman had de finaleplaats voor het grijpen tot zijn laatste poulewedstrijd. De finale werd een waar spektakel, waarbij topbiljarters Marcel van Dijk, Danny Kind, Vincent Veldt en Wim Ooteman hun kunsten vertoonden.

De partijen eindigden in vier beurten met indrukwekkende moyennes en beide finales sloten op hetzelfde moment af, met slechts enkele seconden verschil. Het publiek werd getrakteerd op series van boven de honderd caramboles, waardoor de echte biljartliefhebbers in extase werden gebracht. Marcel van Dijk mocht de felbegeerde Liefting wisselbokaal in ontvangst nemen, Danny Kind werd verdiend tweede terwijl Vincent Veldt de derde plaats opeiste.

Op de foto:
Toernooiwinnaar Marcel van Dijk met Alex Völker, de voorzitter van Stichting Buurt- en Biljartcentrum Castricum. (Foto: aangeleverd)