Bijna vakantie!

Nog een paar dagen en dan is het zover, de schoolvakanties beginnen! Vooral voor leerlingen van groep 8 een speciale gelegenheid, zij gaan na de vakantie naar de middelbare school! De kinderen van groep 8 van de Binnenmeerschool vierden dit afscheid door een musical een aantal keren voor verschillend publiek uit te voeren. Vorige week woensdag hebben ze het uitgevoerd voor de opa’s en oma’s en andere ouderen van uitgeest, vrijdag voor de hele school en gisteren voor de ouders.

Het was dit jaar speciaal, want de groep bestaat uit 40 kinderen! Groep 8 neemt afscheid, maar ook de groep 8érs van de combinatieklas 7/8. De leerkrachten van groep 8 en 7/8 hebben de musical zelf geschreven en de kinderen mochten zelf de rollen uitkiezen.

De musical kreeg de naam: ‘The Eight Awards’. Het was een award-show waarin verschillende acts te zien waren. Er werd gezongen, er was cabaret en vele spannende films. De show werd geleid door twee presentatoren en één reporter. Achter de schermen werkten twee regisseurs en vier cameramannen om de show draaiende te houden. Aan het eind van de show werd een winnaar gekozen die de felbegeerde Eight Award in ontvangst mag nemen. Deze winnaar werd gekozen door onze tien bekende juryleden. Het was een flitsende show met veel humor en mooie muziek.

Het was echter de locatie dat het plaatje helemaal afmaakte. In de theaterzaal van het dorpshuis De Zwaan kwam de show echt tot leven. Met hulp van een getalenteerde groep vrijwilligers werd de show voorzien professionele belichting en geluid. Eén groot feest voor zowel de leerlingen als het publiek. En nu lekker vakantie vieren!