Bijna alle vestigingen Bibliotheek Kennemerwaard weer open

Castricum – Vanaf maandag 18 mei zijn bijna alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard weer open met aangepaste openingstijden. De vestiging in Castricum ging vorige week al open en is van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur toegankelijk. Maandag kunnen bezoekers ook weer terecht in Akersloot en Limmen. Deze vestigingen openen alleen op maandag, woensdag en vrijdag de deuren van 14.00 tot 17.00 uur.

De dienstverlening van de bibliotheken beperkt zich vooralsnog tot het uitlenen van materiaal. Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard: ,,De afgelopen weken hebben we onze dienstverlening vooral digitaal kunnen voortzetten en sinds een paar weken is er ook de AfhaalBieb. We hebben gemerkt hoezeer onze leden het bezoek aan de bibliotheek en het zelf uitzoeken van boeken missen. Zelf missen we ook de contacten met de leners.’’

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen zijn extra maatregelen genomen. Die staan op de website van de bibliotheek en worden ook duidelijk in alle vestigingen aangegeven.