Bijeenkomst voor tieners over de betekenis van advent

Castricum – Ben je tussen 12 en 16 jaar oud en ben je geïnteresseerd in het ontdekken van jezelf en de wereld om je heen? Wil je ontdekken wat de oude Bijbelverhalen te maken hebben met jouw dagelijks leven? Dan ben je welkom bij de Teens Group van de Evangeliegemeente Castricum en de Protestantse Kerk Castricum. Op vrijdag 25 november komt de groep om 19.30 uur weer bijeen in The Basement (ruimte onder zwembad De Witte Brug). Het thema is dan ‘advent’, de donkere dagen voor Kerst.

Wat is advent eigenlijk en waarom steekt men elke zondag een extra kaarsje aan? Het gesprek zal gaan over donker en licht in onze eigen levens en de aanwezigen denken op een creatieve manier na over hoe ze zelf lichtpuntjes kunnen zijn. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn om bij de Teens Group te komen. Vooraf aanmelden is wel fijn. Dat kan bij Rik Willemsen (predikant@pkcastricum.nl / 06 19847998). Je kunt ook contact opnemen als je eerst wat meer informatie wilt ontvangen.

De Teens Group is een nieuw initiatief van de Evangeliegemeente Castricum en de Protestantse Kerk Castricum. Eén keer per maand bespreken ze op vrijdagavond onderwerpen die jou bezighouden. Denk daarbij aan geloof & milieu, geld, social media en vluchtelingen. Behalve praten gaan ze ook creatief aan de slag met de thema’s en brengen ze bezoeken aan bijvoorbeeld de voedselbank of een plek waar vluchtelingen opgevangen worden. Gezelligheid mag ook niet ontbreken, zo werden bijvoorbeeld tijdens de eerste bijeenkomst pizza’s gemaakt met elkaar. (Foto: Pixabay)