Bijeenkomst over oprichting Herenboerderij

Castricum – Een Herenboerderij is een coöperatieve onderneming, doorgaans eigendom van ongeveer tweehonderd huishoudens. De boerderij werkt exclusief voor deze huishoudens en levert ze het hele jaar door voedsel. In Castricum en omstreken hebben zich inmiddels meer dan 140 huishoudens aangemeld voor deelname aan zo’n Herenboerderij. Op 25 mei vindt in café DOK Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 een informatiebijeenkomst plaats voor belangstellenden.

Vorig jaar startte de inschrijving voor Herenboeren Kennemerland en de belangstelling bleek groot te zijn. De huishoudens die zich tot nu toe hebben aangemeld als aspirant-lid, vormen tezamen een groep van ongeveer driehonderd personen. De initiatiefnemers van het project in onze regio richtten inmiddels een coöperatie op en voerden gesprekken met boeren, grondbezitters en diverse organisaties. Het belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond waar de Herenboerderij uiteindelijk opgezet kan worden. Intussen komen er heel wat vragen binnen over de werking van een Herenboerderij.

Moet je er als deelnemer ook zelf aan de slag? Levert de boerderij ook vlees? Hoeveel geld betaal je als deelnemer? En op welke plekken zoeken de initiatiefnemers naar grond? Al deze vragen zal Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland, op 25 mei beantwoorden. De bijeenkomst start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en is na aanmelding via kennemerland@herenboeren.nl gratis toegankelijk. Kijk op https://kennemerland.herenboeren.nl voor meer informatie of zoek Herenboeren Kennemerland op Facebook en Instagram. (Foto’s: Mark van Stokkom)