Bij welk gezin mag de Chileense Alex zich thuis voelen?

Ieder jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Op dit moment gaat de 17-jarige Alex uit Chili als AFS uitwisselingsscholier naar school in Castricum. Een heel avontuur voor deze nieuwsgierige tiener, die daarmee huis en haard achter zich laat om zich te storten op het leren van Nederlands, het kennismaken met regen, kou en lange fietstochten, en het proeven van stroopwafels, drop en haring.

Buitenlandse scholieren die met AFS naar Nederland komen gaan hier een paar maanden of een jaar een avontuur tegemoet: ze gaan naar een Nederlandse middelbare school, leren Nederlands, maken vrienden, ontdekken onze cultuur – van Koningsdag tot Sinterklaas – gaan bij een sportclub, ontwikkelen zichzelf en doen helemaal hun eigen ding. Aangezien de scholieren die naar Nederland komen tussen de vijftien en achttien jaar zijn, zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de steun en liefde van een gastgezin. AFS Nederland is op zoek naar een gastouder of gastgezin in de omgeving van Castricum dat vanaf half december tot begin februari graag een wereldse ervaring aan wil gaan en tijdelijk huis en haard wil openstellen voor Alex. Deze sociale en sportieve Chileen houdt erg van voetbal. Eén van zijn favoriete vakken op school is dan ook gym, maar talen en filosofie vindt hij ook erg leuk.

In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn! Bel (085-0471525) of mail (info@afs.nl) voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website (www.afs.nl/gastgezin) voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)