Bij de neus genomen

Castricum – Als u de afgelopen week op het strand was, is u waarschijnlijk de wintersportafbeelding bij de strandopgang opgevallen. Het doek was in de kerstperiode geplaatst door PaanZee.

Door Henk de Reus

Elk jaar bedenkt PaanZee rond de Kerst iets leuks om, zoals men zelf zegt, het parkeren voor de bezoekers ‘funny and easy’ te maken. Dit jaar was de uitdaging om een foto voor het doek te maken, waardoor het lijkt alsof je op wintersport bent. De leukste foto is inmiddels beloond met een jaar lang gratis parkeren.

Het gezin op de foto viste naast de prijzen maar had een creatief idee. Met wat fotoshoppen lukte het om de tekst ‘Wintergroeten uit Castricum am See’ uit de foto te halen en de naam van een skilift in het Zillertal op het voormalige restaurant Blinckers te plakken. Hierna ging de foto viral voor familie en vrienden. Het zag er kennelijk zo echt uit dat er reacties volgden als ‘Zo, jullie hebben het goed voor elkaar’, ‘We wisten niet eens dat jullie op vakantie waren’, ‘Zij wél!’, ‘Zo te zien is het daar beter weer dan hier’, ‘Genietse samen!’, of ‘Durfden jullie het wel aan ondanks corona?’

Zonder deepfake blijkt het toch gemakkelijk te zijn om anderen op het verkeerde been te zetten. Had een slimmerik dan niet door kunnen hebben dat er iets niet klopte? Jawel, want de meeuw onder de oksel van de man hoort niet in een besneeuwd berggebied thuis. (Foto: aangeleverd)