Bibliotheek stimuleert kinderen om te blijven ‘Vakantielezen’

Castricum – Met ‘Vakantielezen’ ga je op reis, maar niet met de auto of met het vliegtuig! Je gaat op reis in een boek. De landen waar je naartoe gaat zijn alleen te vinden met een boek. Welke landen kun je bezoeken? Griezelkust, Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk en de Sprookjeseilanden.

Meedoen met ‘Vakantielezen’ zorgt ervoor dat je na de zomervakantie nog nét zo goed (of misschien beter) kunt lezen als ervoor! Niet alleen het leesniveau blijft op peil, kinderen ervaren ook dat lezen overal en altijd leuk is. Het project richt zich met name op kinderen van 6 tot 9 jaar.

Via YouTube of zelf kiezen

Vanaf maandag 15 juli kun je in de bibliotheek een juttersboekje ophalen. Daarin houd je bij welke schatten je via youtube.com/@vakantielezen hebt gevonden. In het voorleesverhaal moeten de beste vrienden Lev en Saar geheimzinnige pakjes wegbrengen. Wat er in de pakjes zit en wie er achter zit kun je bijhouden in je juttersboekje. Je kunt ook gewoon zelf een verhaal kiezen bij de zes landen. Op www.bknw.nl/vakantielezen vind je leuke boekentips. Als je een verhaal hebt gelezen kun je op www.vakantie-lezen.nl een puzzelstukje krijgen voor je juttersboekje. (Foto: Bibliotheek Kennemerwaard)