Bibliotheek start nieuw inloopspreekuur: Digitale Overheid Spot

Castricum/Akersloot – Deze maand start Bibliotheek Kennemerwaard in acht vestigingen een nieuw inloopspreekuur: Digitale Overheid Spot. Ook in de vestigingen in Castricum en Akersloot is dit spreekuur beschikbaar. Je kunt er terecht met al je vragen over taal, rekenen, omgaan met de computer én de digitale overheid.

Een afspraak maken bij de gemeente, je rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen, het is soms best moeilijk. Op het spreekuur krijg je hulp en uitleg, zodat je het voortaan zelf kunt. Ook met vragen over taal en rekenen kun je bij dit spreekuur terecht. Bijvoorbeeld als je de Nederlandse taal beter wilt leren spreken of schrijven. Of als je beter wilt leren rekenen. Of met je digitale vaardigheden aan de slag wilt gaan.

Computer

Daarnaast kun je langskomen als je bijvoorbeeld nog nooit met een computer hebt gewerkt, maar dit wel graag wilt leren. Je kunt er oefenen op een laptop van de bibliotheek of op je eigen apparaat meenemen, zoals je smartphone of een tablet. De programma’s van oefenen.nl zijn hiervoor zeer geschikt. Er is dan altijd iemand aanwezig die je verder kan helpen als je er even niet uitkomt. Kijk op www.bknw.nl/agenda voor het complete overzicht van spreekuren, data en tijden of bel met de klantenservice: 072 5156644. (Foto: aangeleverd)