Bibliotheek Kennemerwaard start AfhaalBieb voor jeugdleden

Castricum – Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle bibliotheken tijdelijk gesloten. Jeugdleden kunnen bij de bibliotheek in Castricum vanaf nu boeken bestellen en afhalen. Deze AfhaalBieb is voorlopig alleen voor jeugdleden van 0 tot en met 14 jaar beschikbaar.

Via een bestelformulier op de website kan men aangeven wat het leesniveau is, de leeftijdscategorie en de genrevoorkeur. Er kan niet rechtstreeks uit de catalogus gereserveerd worden. Een bibliotheekmedewerker kiest drie boeken uit die in het aangegeven genre vallen en bij de aangegeven wensen passen. De aanvraag wordt verpakt in een papieren tas en men krijgt een telefoontje om een afspraak te maken voor het afhalen.

Richtlijnen RIVM

Voor ieders veiligheid worden bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. In het kort komt het er op neer dat de boeken contactloos worden overhandigd en dat gevraagd wordt om niet met meerdere mensen naar de bibliotheek te komen. Het complete overzicht met spelregels is op www.bibliotheekkennemerwaard.nl te vinden onder het kopje AfhaalBieb Jeugd. Wanneer men nog geen lid is, kan dat online gratis geregeld worden. Tot 18 jaar is het lidmaatschap van Bibliotheek Kennemerwaard gratis. (Foto: Pixabay)