BGA Open Rydercup voor Satoer en Zweeris

Zaterdag 8 oktober togen 22 golfers uit Uitgeest en omstreken naar GC De Koggen te Spierdijk. Het weer was uitstekend en de baan lag er als een biljartlaken bij. Vooraf werden traditioneel uit de 22 deelnemers door loting 11 koppels gevormd om volgens de spelvorm Texas Scramble (Best Ball principe) te selen. Grote hilariteit onstond toen voor de 4e maal op rij Olly Satoer gekoppeld werd aan Dirk van de Wateren. De wiskundedocent heeft berekend dat de kans op een dergelijk gebeurtenis kleiner is dan dan 0,00001%! Hij was echter op de ochtend van het toernooi in de badkamer ongelukkig ten val gekomen en een zware blessure hem weerhield hem ervan mee te doen tot zijn grote verdriet. Zijn vervanger was het golftalent Ray Post. Na de loting togen de gevormde teams vol verwachting en goede moed de baan op.

Het was de tweede keer dat de BGA (Bonte Golfers Association) te gast was in Spierdijk. Ook nu had GC De Koggen weer een shotgun start gearrangeerd waardoor iedereen gelijktijdig kon starten en ook eindigen. Bij velen werd de spanning soms teveel met als gevolg een enorme hook of slice. Ook werden de mooiste drives, pitches en putts geslagen te horen aan de “ooohss en aaahss” van het publiek.

Na afloop volgde de prijsuitreiking in het clubhuis van de BGA, café de Bonte Vivant te Uitgeest. Met maar liefst 44 Stablefordpunten wonnen Donald Satoer en Jurriaan Zweeris de BGA Rydercup 2016. Met twee punten verschil op Ron Zomerdijk en Bas Cornelisse.

Geheel volgens traditie van de golfclub werden de BGA green jackets omgedaan door de winnaar van het jaar daarvoor. Dat waren Ron Zomerdijk en Remco van der Schaaff. Dankzij deze winst zijn Satoer en Zweeris verzekerd van deelname voor 2017.