BGA Open 2017 voor Rentenaar en Bakker

Zaterdag 16 september vond de jaarlijkse golfeditie van het BGA (Bonte Golf Association) Open plaats op GC Kavel II te Middenbeemster.

De golfgoden houden onomstotelijk van de BGA. Ondanks 90 procent neerslagkans was Middenbeemster vrij gebleven van allerlei hoosbuien waardoor het BGA Open 2017 een supersucces werd. 22 golfers geloot tot 11 koppels, streden dit jaar om de begeerde bokaal en het BGA colbertjasje. De baan was drassig en de greens prachtig egaal en snel. Het werd de golfers niet makkelijk gemaakt om echt laag te gaan. Naast deze omstandigheden is de course van GC Kavel II lastig te noemen door veel waterpartijen en smalle fairways.

In het clubhuis van de BGA, café de Bonte Vivant, werden de scores berekend en bleken er twee teams te zijn met beste score van 48 Stableford punten. Hetgeen betekende een putt-out play off tussen de finalisten.

De finalisten waren Gerard Blok en rookie Marco de Witte versus Erik Rentenaar en Nico Bakker. Laatstgenoemde was speciaal voor dit toernooi overgevlogen uit Bali.

Het werd een bloedstollende putt-out. Na 10 putts was de stand gelijk en volgde de sudden putt-death. Zowel Gerard Blok als Marco de Witte maar ook Erik Rentenaar misten, waardoor een enorme druk lag op de schouders van Nico Bakker. Iedereen was muisstil en Bakker holede de putt. Een enorm gejuich weerklonk. Zijn teamspeler Rentenaar vloog Bakker met tranen in zijn ogen in zijn armen.

Geheel volgens traditie volgde de winnaarsceremonie. De winnaars van 2016 Donald Satoer en Jur Zweeris droegen de BGA colbertjasjes over aan de winnaars van 2017.

Verdere prijzen: Longest Drive (230 meter): Nico Bakker; Shortest Drive (10 meter): Stefan de Beer; The Neary: Ad Avezaat (op 40 cm); De Schwalbe: Stojan Kreca Modric; De sociale golfer: Wim van Etten.