Bezoekerscentrum De Hoep gaat tijdelijk dicht

Castricum – Op 4 september gaat bezoekerscentrum De Hoep alvast in winterslaap. PWN gaat het pand deze winter namelijk grondig verbouwen. Het opgefriste bezoekerscentrum gaat met een spectaculaire nieuwe tentoonstelling in het voorjaar van 2024 weer open.

Eerder heeft PWN de parkeerplaats, het voorterrein en de Hoeptuin al grondig aangepakt. Nu is dus het bezoekerscentrum aan de beurt. Vanaf voorjaar 2024 kunnen bezoekers zich overal in en rond De Hoep onderdompelen in de verrassende wereld van water en natuur in het Noord-Hollands Duinreservaat.

Op reis door het Noord-Hollands Duinreservaat

Het bezoekerscentrum bestaat al sinds 1995 en voldoet na de grondige verbouwing weer aan de eisen van de tijd. Raymond Duindam van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN: ,,De nieuwe tentoonstelling in De Hoep is de kers op de taart na alle werkzaamheden rond het bezoekerscentrum. In de nieuwe tentoonstelling nemen we jong en oud mee in de fascinerende combinatie van water en natuur in het Noord-Hollands Duinreservaat. Zo loop je bijvoorbeeld via de mysterieuze nacht met al zijn geuren en geluiden naar het bos vol avonturen en ontdek je in de tentoonstelling waarom water uit de kraan zo bijzonder is. Je gaat als het ware dwars door het gebied en kunt je verwonderen hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is. De verbouwing neemt flink wat tijd in beslag maar ik beloof: de tentoonstelling wordt een unieke beleving.’’

Tijdens verbouwing gesloten

Een grondige opknapbeurt van het gebouw en een geheel nieuwe tentoonstelling inrichten kost tijd. Daarom is De Hoep van 4 september tot en met het voorjaar 2024 gesloten voor publiek. De ontwikkelingen rondom de verbouwing kunnen via www.pwn.nl/dehoepinwinterslaap gevolgd worden via de website van PWN, maar ook via de kanalen van De Hoep op sociale media. (Archieffoto: Bos Media Services)