Bezoek Fort K’ijk tijdens Fortenfestival

Uitgeest – Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Ga dan op zaterdag 7 september tussen 10.00 en 16.00 uur naar Fort K’ijk, bij Uitgeest. Er is van alles te doen en te beleven. Bijvoorbeeld handboogschieten en demonstraties van 10.00 tot 15.00 uur. Expositie door Daniël Haans en kleurwedstrijd en mega bellenblaas.

Tijdens de historische rondleiding van 13.30 tot 14.30 uur ontdek je meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. Voor deze rondleiding is het nodig om vooraf te reserveren.

Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en nu opengesteld voor publiek.
Je kan bij een bezoek ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen, over de Stelling en de omliggende natuur. Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard. Het fort is te vinden aan de Lagendijk 22 in Uitgeest. Reserveren voor de Historische rondleiding van 13.30 tot 14.30 uur kan via www.gaatumee.nl . Kosten Historische rondleiding: Volwassenen € 7,00, kinderen € 4,00. Donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 4,00. (Foto: Sabine van Keulen)