Bevrijdingslachwandeling in het duingebied

Castricum – Op Bevrijdingsdag ervaren hoe bevrijdend lachen kan zijn, juist in een wereld vol heftigheid en verandering? Voor wie vrolijkheid kan gebruiken en beweging in de buitenlucht. Lachen is gezond, wordt er gezegd. Fysiologisch gebeurt er veel als je lacht. Je hele lichaam doet mee. Je zuurstofhuishouding en je hartslag krijgen een impuls en je lichaamstemperatuur gaat omhoog. Ontspannend en hartverwarmend dus.

Tijdens een wandeling door park of bos houden de deelnemers halt om kennis te maken met lachoefeningen uit verschillende lachstromingen. Ze leren een aantal manieren om de lach op te wekken. Er worden oefeningen en speelse acties gedaan. Ook maken ze bewegingen die de gewoontepatronen doorbreken. ,,Als je je openstelt voor het onverwachte en buiten je patronen durft te gaan, dan rolt de lach als vanzelf’’, aldus initiatiefneemster Marleen Heeman. Zij combineert wat ze leerde over lachen, bewegen, humor, spel, (lach)meditatie, (lach)yoga, creativiteit en clownerie tot een ontspannen ervaring in de buitenlucht.

De wandeling is op 5 mei van 16.00 tot 17.15 uur vanaf het parkeerterrein in de duinen tegenover Geversweg 9. Prijs: bepaal zelf hoeveel het je waard is en zorg zelf voor een duinkaart. Aanmelden en info: heeman@humorcoach.nl / 0251 674450 of kijk op www.humorcoach.nl. (Archieffoto Noord-Hollands Duinreservaat: Bos Media Services)