Beter zicht door nauwkeuriger oogmeting bij Bossinade Optiek

Castricum – Op donderdag 3 en vrijdag 4 maart staat bij Bossinade Optiek aan de Torenstraat 30 een bijzondere scanner voor de deur. Het is de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van de Duitse brillenfabrikant Rodenstock. Met behulp van deze scanner kunnen oogmetingen worden uitgevoerd die rekening houden met de lengte van het oog.

Optometrist Lex Klein Schiphorst licht toe: ,,De meeste fabrikanten van brillenglazen gaan uit van de standaard afmetingen van het menselijk oog zoals ooit beschreven door de Zweedse oogarts Allvar Gullstrand. Hij definieerde de ooglengte als 22,5 millimeter. Maar er zijn ook mensen die ogen hebben met een lengte van 21 of 23 millimeter. Als je dan de sterkte van de glazen gaat berekenen op basis van de standaard ooglengte, krijg je een net iets andere afbeelding op het netvlies.’’ Dankzij de DNEye® Scanner wordt de sterkte van de brillenglazen nog nauwkeuriger bepaald. Het effect is minder verstrooiing, waardoor een scherper en rustiger beeld ontstaat.

De scanner staat twee dagen lang bij Bossinade voor de deur in een speciaal daarvoor gebouwde capsule. Voorafgaand aan de oogmeting krijgen klanten eerst een toelichting. Bij de meting wordt ook gekeken naar het eventuele verschil bij lichte en donkere omstandigheden. Klein Schiphorst: ,,Als daar veel verschil in zit, wordt daarbij ook rekening gehouden met de brillenglazen.’’

Deze zogenoemde Biometrisch Intelligente Glazen (BIG) leveren niet alleen een scherper zicht op, het overgrote deel van de brildragers rapporteert ook een verbeterd visueel comfort en blijkt bovendien meer contrast te kunnen waarnemen. Neem contact op met Bossinade Optiek voor het maken van een afspraak voor de oogmeting: 0251 652238. (Foto: aangeleverd)