Bestuursleden gezocht voor Kunst aan Zee

Castricum – Onlangs verhuisde het kunstwerk CatchFish vanaf het strandplateau in Castricum naar het strand van IJmuiden. CatchFish, een project van CAKtwo, stond een jaar lang bij de strandopgang van Castricum als opvolger van The Wheeping Elephant, een kunstwerk van Jantien Mook. Inmiddels bestaan er concrete plannen om op deze plek elk jaar een nieuw kunstwerk te plaatsen. Om dit project in goede banen te leiden, is men op zoek naar bestuursleden.

Het strandplateau leent zich uitstekend als locatie voor het plaatsen van kunstwerken. Dat de hierboven genoemde kunstwerken er kwamen te staan, berust min of meer op toeval. De mogelijkheid diende zich aan en de gemeente faciliteerde de plek. Of er op korte termijn een derde kunstwerk zal pronken, is nog niet duidelijk. Enkele kunstliefhebbers willen zich hier echter wel sterk voor maken. Op die manier zou Kunst aan Zee een mooi visitekaartje voor de gemeente kunnen worden. Het idee is ontstaan om het strandkunstwerk voortaan te realiseren vanuit een samenwerking tussen strandondernemers, belangenorganisaties en de gemeente, met een gezamenlijke visie en plan. Dat roept natuurlijk vragen op. Wie bekostigt het project? Op welke wijze wordt het kunstwerk geselecteerd? Wat wil men met de kunstwerken op deze plek uitdragen? Al deze zaken zouden door een nieuw te vormen bestuur kunnen worden opgepakt. Wie belangstelling heeft om hierin te participeren, kan een e-mail naar cultuurcoach@tamararoos.nl sturen voor meer informatie. Bellen kan ook: 06 18220391.

Op de foto:
CatchFish, een project van CAKtwo, is bedoeld om aandacht te vragen voor plastic zwerfvuil, dat door vissen gegeten wordt. Het kunstwerk staat nu in IJmuiden op het strand.