Bestuursleden gezocht voor Kunst Aan Zee

Castricum – De cultuurcoach van Castricum is op zoek naar geïnteresseerden voor een nieuw op te richten stichting: Kunst aan Zee. Deze stichting zal zich gaan inzetten om Castricum een jaarlijks wisselend strandkunstwerk te geven.

Op het strandplateau hebben nu verschillende kunstwerken gestaan: The Wheeping Elephant van Jantien Mook en Catch Fish van kunstenaarscollectief CAKtwo trokken veel aandacht. Deze werken zijn ‘reizende’ kunstwerken die nu weer op andere locaties in het land staan. De afgelopen maanden was de Bakkumse Schelpenkar te bewonderen op het plateau, die ook een educatief doel diende. De keuze van deze werken was deels toevallig; de mogelijkheid diende zich aan en de gemeente faciliteerde de plek.

Deze zomer boog een divers gezelschap van betrokken kunstenaars, gemeente en een van de strandondernemers zich over de vraag of er meer mogelijk is; Zou het niet mooi zijn als het jaarlijkse strandkunstwerk een van de visitekaartjes en trekpleisters zou zijn van Castricum Aan Zee? Waar ook de strandondernemers zich mee kunnen profileren en direct bij betrokken zijn?

Een nieuw op te zetten stichting zou hiermee aan de slag moeten. Deze stichting stelt in overleg met betrokkenen van het strand een plan op wat betreft aanpak, selectie en financieringsmogelijkheden. Gezocht wordt nog naar mensen die affiniteit hebben met beeldende kunst in de openbare ruimte gecombineerd met bestuurservaring, iemand met ervaring in fondsenwerving en iemand met een financiële achtergrond. Geïnteresseerden kunnen een mail naar cultuurcoach@tamararoos.nl sturen.

Op de foto;
Het kunstwerk The Wheeping Elephant van Jantien Mook. (Foto: aangeleverd)