Besparen op de verzendkosten van kerstkaarten? Even Quentin (13) bellen

Castricum – Degenen die hun kerstgroet op traditionele wijze overbrengen weten dat de kosten snel kunnen oplopen. Voor een decemberzegel betaal je al gauw een euro.
Volgens Quentin kan dit veel goedkoper. Hij haalt de kerstkaarten bij mensen op en bezorgt ze voor vijftig cent per stuk. Tel uit je winst!

Door Henk de Reus

Vorig jaar december vroeg Quentin’s oma of hij kerstkaarten voor haar wilde bezorgen. Voor elke kaart kreeg hij vijftig cent. Z’n oma bespaarde zo op de verzendkosten en het leverde Quentin een aardig zakcentje op. Toch wel handig als je nog te jong bent voor een krantenwijk of voor het vullen van vakken bij de supermarkt. Marketing en ondernemen zit kennelijk in de genen van Quentin want hij ontdekte meteen dat het om een gat in de markt gaat en dat hij het dit jaar grootser zou aanpakken door zijn diensten online aan te bieden. Zo gezegd, zo gedaan. Op deze website is te zien hoe je gebruik kunt maken van de ophaal-en bezorgservice.

Persoonlijker
De kosten van het verzenden zijn de afgelopen jaren flink opgelopen, reden waarom meer mensen ervoor kiezen om de kerstgroet digitaal over te brengen. Het kost niets en het gaat sneller. Quentin: ,,Dat kan wel zo zijn, maar het is toch leuk om een handgeschreven persoonlijk bericht van iemand te krijgen? Daar komt bij dat ik de kaarten ook nog eens persoonlijk kom bezorgen. En dat alles voor de helft van de normale prijs.” Daar heeft Quentin wel een punt.

Aanmelden voor service
Je kunt alleen van de ophaal-/brengservice gebruik maken als je in Castricum woont en de bezorgadressen ook in Castricum zijn. Het aanmelden gaat via eerdergenoemde site en via Facebook.

Concurrentie
Is Quentin niet bang voor concurrentie door zijn diensten aan de grote klok te hangen? ,,Nee hoor”, zegt hij, ,,Voorlopig heb ik niet over klandizie te klagen en moet ik heel wat kilometers rijden om alle kaarten op tijd te bezorgen.” Hij doet dit op z’n fiets. Hierop is een krat bevestigd waar alle kerstkaarten ingaan. Hij pompt zijn banden op en vertrekt voor het zoveelste ritje.