Spoorwegovergang Beverwijkerstraatweg Castricum

Besluitvorming langetermijnmaatregelen Beverwijkerstraatweg

Castricum – Vorige week donderdag vond besluitvorming plaats rondom de lange termijnmaatregelen op de Beverwijkerstraatweg. Eerder in de commissievergadering was het signaal glashelder: de gemeenteraad wil géén tunnel in het centrum van Castricum.

Door Ans Pelzer

Daarnaast hebben vier partijen (PvdA,D66, VrijeLijst en Forza) een motie ingediend die dat signaal nog sterker maakt. Immers, zo luidt de redenering: de optie voor een ongelijkvloerse kruising is met de huidige voorstellen voor de lange termijn niet van tafel. Deze partijen stellen voor om in de plannen een onderzoek op te nemen naar een lijnvoering variant waarin ook op de lange termijn meer treinen kunnen rijden tussen Alkmaar en Amsterdam. Met in Uitgeest een goede aansluiting op de Kennemerlijn, zonder dat een tunnel noodzakelijk is.

De motie werd verworpen. De meerderheid van de gemeenteraad meent dat het signaal van de raad om niet akkoord te gaan met een tunnel, sterk genoeg is. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt worden. (Archieffoto: Bos Media Services)