Beschamende zondag voor Meervogels ’31

Akersloot – Dat het tweede elftal van Meervogels ’31 moeilijkheden heeft als het om punten halen gaat, is duidelijk. Ook nu bij DCG 2 uit, dolven zij het onderspit met 4-2. Meervogels ’31 1 mocht op bezoek bij de rode lantaarndrager van 2A; LSVV uit Zuid-Scharwoude. Een team dat, gevoed door de slechte resultaten, niet overloopt van vertrouwen en dat was in de beginfase duidelijk. Helaas had Meervogels niet het vernuft en de vorm om enkele mogelijkheden en grote kansen te verzilveren. En dan uit het niets, na een gemakkelijk gegeven vrije trap de 1-0: een slecht neergezette muur en een bal in de hoek van de doelman.

Van kwaad tot erger

Maar gezegd moet worden, dat Meervogels toen al in een slordige fase was aanbeland. Het gaat erom dat je elkaar de ballen met de juiste snelheid op het juiste been inspeelt. Dat was op de stroperige kunstgrasmat zondag duidelijk te hoog gegrepen. Omdat LSVV dit aspect van voetbal ook niet goed beheerst, ontspon zich een schouwspel dat in de 4e klasse niet zou misstaan. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger. Het spitsenkoppel van Meervogels kon geen enkel gevaar stichten en het was wachten op een genadeklap: die viel door een opbouwende fout en LSVV pakte het cadeautje graag uit: 2-0.

Rode kaarten

Toen vrij kort daarna centrale verdediger Stijn Beentjes ook nog met rood het veld moest verlaten, werd de missie wel erg lastig. Spits Lex Broertjes deed ook nog een duit in het zakje en liet zijn ploeg lelijk in de steek. Een volledig terechte rode kaart en vreemd genoeg kon zijn tegenstander ook inrukken. Met 9 tegen 10 werd de partij uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal dropen de vele meegereisde Akersloters teleurgesteld af in de wetenschap dat de ploeg LSVV weer hoop heeft gegeven op een goede competitie-afloop. Het spel van Meervogels zal een behoorlijke metamorfose moeten ondergaan, willen men het koploper HSV volgende week lastig maken.

Programma 14 april

11.00 uur Meervogels ’31 2 – JOS Watergraafsmeer 2
14.00 uur Meervogels ’31 1 – HSV

Op de foto:
De opkomende Stijn Beentjes wacht helaas een schorsing. (Foto: Jacky Adrichem)