Bergen – Limmen eindigt in gelijkspel: 1-1

Limmen – Een wedstrijd om des keizers baard. Limmen kan zich als eerste periodekampioen voorbereiden op de nacompetitie en Bergen op het volgend seizoen. Vandaar dat Limmenaar Jan Nederburgh langs de lijn stond om te kijken hoe zijn toekomstige club Bergen het er af bracht.

Door Willem Koot, v.v. Limmen

Een eerste helft waar Limmen duidelijk aan het erbarmelijke kunstgras moest wennen. Limmen had wel het eerste half uur een overwicht, hetgeen resulteerde in een 1-0-voorsprong. Een mooie aanval via Sem Winter en Björn Valkering, die goed voorzette op Mika Miettinen. De vertrekkende spits schoot mooi raak. Tien minuten later een natrappende beweging van een speler van Bergen. Nino Peemen nam revanche en kon met rood vertrekken en de speler van Bergen die zeker rood verdiende kreeg niet eens een kaart van scheidsrechter Van der Ploeg. 0-1 de rust in met tien man. Na de rust een offensief van Bergen, maar Jesse Glorie voorkwam voorlopig de gelijkmaker. Inderdaad voorlopig, want in de 68e minuut moest hij capituleren. Een voorzet over links werd bij de verste paal ingeschoten. Mees Duinmeijer werd gewisseld voor Boris de Boer en Jeroen de Groot en Thomas van der Wijk vervingen de moegestreden Miettinen en Menick. Kan ook niet anders na drie dagen stratentoernooi, dan is de pijp leeg bij sommigen. Dat Jeroen de Groot volgend jaar van grote waarde kan zijn, liet hij als invaller het laatste kwartier wel degelijk zien. Jacco de Jong kreeg nog een prachtige kans op de winst. Alleen voor de keeper schoot hij in het zijnet. Een slotoffensief van Limmen zou zomaar de winst kunnen brengen, maar helaas werd er niet meer gescoord. Nu de nacompetitie in. We zullen zien. (Foto: Unsplash)